Iso-Kuopusjärvi, Pudasjärvi loma 21.7-28.7.2017💓

Tehtiin tossa kesällä reissu Iso-kuopusjärvelle. Meidän perhetutulla on siä mökki, niin päästin sinne sitte lomailemahan. 


Ollaan oltu siä muutamana vuonna ennenki ja aina se silti jaksaa ilahduttaa joka kerran ku sinne menee. Ajomatka sinne on noin 10h, riippuu toki siitä kuinka nopiaa ajaa ja mimmonen ruuhka just sinä hetkenä on. Ja ehkä myös siitä mihnä päin asuu😂 Tällä kertaa minä ja mun sisko oltiin päämökis yöpymäs. Yleensä ollaan vanhempien kans tossa alamökis, mikä näkyy kuvas vasemmalla. 
Iso-Kuopujärvellä on se hassu juttu, et mihin tahansa sä katot niin siä on poro😄 Enkä ees vitsaile... Ei tarvinnu tosta meidän mökiltä lähtiä koirien kans kovin kauas, ku siä näky jo poroja😂
   
     
Mut ei siinä mitää. Niitä oli ihan mielenkiintosta kattella, ku ne siinä juoksenteli auton vieres. Siä oli myös maisemat aiva äly kauniita. Se oli kans semmonen juttu, et mihin katoitkaa niin aina oli kaunista. 

Silmänkantamattomiin oli tämmöstä ja kauniimpaaki😍

Käytiin myös Syötteelä syömäs. Siä oli aiva törkiän hyvää ruokaa ja mukava asiakaspalvelu. Ja tottakai piti myös muutama maisemakuva ottaa, ku ei siä niin usein tuu käytyä. 
Oli muuten aiva törkiän hyvää 😍😍

                     


Mä ite rakastan luontoa, josta syystä tää loma oli aiva mahtava. Olla vaan siä ihanan hiljaisuuden keskellä😍 Nautin!

Loman puolesvälis, suurinpiirtein, käytiin vierailemas myös Kuusamon suurpetokeskukses. Kaikki varmaan tietää mikä paikka tää on, mut avaan ny silti sitä vähä.. Eli täällä suurpetokeskukses on muutama yleisin Suomen petoeläin, kuten nimestä jo hoksaa sen😄 Enimmäkseen siä on karhuja joista tunnetuin on varmasti Juuso-karhu. Tästä paikasta on tehty myös elokuva/dokumentti " Ystävyyttä karhujen kanssa".   


Karhujen lisäksi siä oli myös: Kettuja, ilveksiä ja koirasusia. Mun oma mielipide tästä paikasta on 3,5/5.. Siä oli tosi mukava käydä ja kattella näitä eläimiä, mutta jotain sieltä jäi puuttumahan. Esimerkiksi: Sillon ku mä kuulin ekan kerran, että täs paikas on susia niin olin innoissani ja ajattelin, et nyt nään oikian suden.. Mut se oli pieni pettymys, ku sitte paljastu, että ne oliki koirasusia ja, että niis on yli 50% koiraa. Ja sen kyllä näki ulkonäöstäki. Lauman alfanaaras oli ihan huskyn näkönen. Ja se lenkki oli kans sillai aika pieni, mutta muuten siä oli tosi mukavaa ja viihtysää. 


                          
                      


                      
Alfanaaras🐺
Kuten noista koirasusien kuvista huomaa, niin sudenväristys ja päänmuoto niillä on, mutta käytös ja liikkuminen oli täysin koiramaista.

Käytiin myös Oulangan luontokeskukses. Oli muuten seki aiva äly upee paikka😍








 



Ja lopuksi päästäänki viä Rukan kuvihin😊 Samana päivänä, ku käytiin tua Oulangas niin ennen sitä käytihin Rukalla kesäkelkkaradalla😄 En ollu ikinä ennen käyny ja oli tosi kiva rata. Mitä siinä ny aluksi tuli vähän ongelmia sen kelkan hallinan kans, mut ehejänä selevittiin alas asti😆 Eikä kellekkää muulekkaa käyny mitää. 
Mutta tosiaan ekaa kertaa koko paikas kävin, ja ku se oli kesäaikana noin nätti niin olis siä kiva käydä myös talvella ja kattua mimmonen se silloon on. Mikä sen sanoo jos innostuuski lähtemähän talavella pienelle lomalle sinne😋 Siitä itse kelkkamäestä en saanu kuvia, ku tosiaan kaikki keskittyminen meni sen kelkan ohjaamiseen, mutta muualta tuli sitte muutama kuva räpättyä.










Ja lopuksi, ku noita kuvia ei oo muutenkaa hirveesti😝, niin laitan tähän viä joitaki kuvia matkan varrelta😊



 
                                                                         Oli muuten ihan hirveet noi portaat😂

 
 
                                                     🐒🐒







Kiitos kun luit ja ens kertaan😚
💝 Jenna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kana-Taco peti🍴

Kuulumisia😊